Trobada a Inca entre productors ecològics i consumidors

El passat dijous 17 d’octubre al Claustre de Sant Domingo (Inca) varem dur a terme la darrera trobada a Mallorca, entre productors ecològics i consumidors. Tot per seguir celebrant el 30è aniversari del CBPAE (1994-2024).

En aquesta darrera trobada vàrem comptar amb la presència de Miquel Mas, ex productor ecològic i qui fou el primer president del CBPAE a l’any 1994. Ell va a profitar per fer un repàs dels primers anys de funcionament del CBPAE, no tot fou un camí de roses però la insistència i perseverància d’aquells primers pagesos il·lusionats amb fer un canvi de model de producció agrària fou vital.

Després com a convidats i productors i elaboradors ecològics en actiu hi varen participar: Teresa Vallespir, en representació a Mater, que produeixen ous ecològics amb al taller ocupacional que tenen amb el seus usuaris.

Després, parlà, Araceli Servera que ens explica la dilatada història del celler familiar Bodega Ribas i de com havien fet el canvi per certificar-se en ecològic.

Llavors, fou el torn de Pep Cirer, hortolà de sa Pobla, que recordar la història familiar i que un cop li havíem traspassat les terres, va decidir que havia de recuperar l’activitat pagesa. I ho feu apostant per l’agricultura ecològica amb el mètode regeneratiu. Finalment, Toni Sans de l’empresa Karretània dedicada a la producció de fruits secs, oli verge d’oliva i vi, ens parlà també de la història familiar lligada a l’activitat agrària i que ell s’havia format en enginyeria agrícola. Va explicar que quan va estudiar va notar a faltar formació específica en agricultura ecològica.

Després, gaudirem d’un tast i degustació de productes ecològics locals: vi, formatge, pa, olives, confitures, focaccia i ametlles.

Des d’aquí volem agrair les facilitats posades per l’Ajuntament d’Inca. I en concret, a Helena Cayetano, regidora d’Educació i Medi Ambient, per la seva presència. També a na Francisca Mir, per l’ajuda en l’organització. També a totes les persones que hi varen assistir.
Finalment, recordar que aquests tastos i degustacions és gràcies a la col·laboració econòmica de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i el Fons de Garantia Agrària i pesquera Illes Balears.
Relacionat